Na dat filosofische gedoe van gisteren, even wat anders. Wat leuks. Een verhaaltje.
Nu heb ik al eerder verteld, een verhaaltje tover je niet zomaar uit je duim. Voor het verhaaltje van vandaag gebruik ik een website als springplank. Op http://www.creative-writing-now.com/short-story-ideas.html staat onder ander een lijstje met verhaal ideetjes, in verschillende categoriën. Mijn favoriete categorie is “Three Elements”. Hierbij staan 3 woorden/woordgroepen, om vervolgens om te toveren tot een verhaal. Let’s go!

A horoscope, makeup, and a missing tooth.

Vrijdagnacht, half 3. Na een avond flink dansen zitten de drie wild vreemde meisjes op een kamer. Het kamertje is klein, saai en stoffig. Ze hebben geen idee hoe ze hier beland zijn. In de ene hoek staat een tafeltje met 2 krukjes. Op het tafeltje staat een kaarsje dat bijna op is, de enige lichtbron in de kamer. In een andere hoek ligt een stapeltje tijdschriften van 12 jaar geleden. Midden in de kamer zitten de meisjes. Bang, eenzaam en zonder enig idee van wat er komen gaat. Ze horen een geluid. Het opengaan van een deur. De meisjes kijken in het rond en realiseren zich dat er helemaal geen deur is. ‘HIER!’ Klinkt een zware mannenstem luidkeels. De meisjes kijken in de richting van het geluid en schrikken zich rot. Door een luik in het plafond, zo’n 2 meter boven de vloer steekt een hoofd. Het is het hoofd van een man. Een lelijke man. Het hoofd van de man is rond en dik. Onder zijn neus zit een dikke steenpuist. De paar haren die op zijn hoofd staan zijn dun, dood en vet. ‘Nu zijn jullie van mij,’ klinkt zijn akelige stem, ‘zodra die kaars op is, zal jullie leven ook op zijn’ zegt hij terwijl hij de meisjes streng aankijkt met een nare grijns, die zijn lelijke gebit onthult, waar wat tanden in ontbreken. Al lachend slaat hij het luik dicht en legt hij iets zwaars op het luik. ‘We moeten hier weg’ merkt één van de meisjes op. ‘Oh zou je denken? Wat slim, Sherlock. Ik was juist van plan hier te wachten tot ik een langzame, pijnlijke dood zou sterven!’ Waarna een fikse ruzie uitbreekt. Tot slaan toe. Toen de haren in het rond vlogen en het make-up op de muren zat, besloot het derde meisje in te grijpen: ‘Hé! Ruziën is niet wat we nu moeten doen. Er moet een manier zijn om hier weg te komen. Misschien die stoelen.’ De meisjes besluiten een stoel onder het luik te zetten om te kijken of ze het luik open krijgen. Na veel geploeter komen de meisjes er achter dat wat er dan ook op de deur staat, het is te zwaar om weggeduwd te kunnen worden. ‘Die tijdschriften!’ roept één van de meisjes ‘misschien staat daar een hint in.’ Er lagen 3 oude bladen. Na vol afschuw door een hele oude playboy gebladerd te hebben, besluiten ze te beginnen aan een andere. De Volkskrant. Wat oud nieuws, Het regiem van Saddam hoessein stort in, maar verder niets. Als laatst de privé. Wat nieuws over Patty Brard en het huwelijk van een Vlaamse prins. Verder niets. ‘De horoscopen!’ merkt één van de meisjes op. De meisjes blijken alle drie Kreeft te zijn. Eén van het leest voor: ‘Rare dingen gaan gebeuren, maar alles komt goed. Houd vooral uw geduld.’ De meisjes besluiten unaniem dat dit dé aanwijzing moet zijn. Ze wachten. Lang, heel lang. De kaars dooft. Ze horen gelach. Daarna niks meer. De meisjes zijn nooit meer terug gevonden.

Tot de volgende keer.
Kusjes, Roy

Ps. Als je zo’n verhaaltje leuk vindt, laat dat dan hieronder in de reacties blijken, dan weet ik dat ik dit vaker kan doen (één keer per week bijvoorbeeld).

Advertenties